torsdag 26 juni 2008

Svarvning!


Under de sista veckorna i skolan ägnade jag mig mestadels åt svarvning. Det blev en del övning på att göra olika former. Det slutliga resultatet blev ett kakfat på två våningar som tyvärr har slått sig lite och är lite skevt. Mina pojkar är dock mäkta stolta och vill gärna servera bullar på det nya fatet om vi får gäster! Bild på fatet saknas men kommer så fort kameran är okej igen...

lördag 21 juni 2008

Sticklektion och Janssons jordgubbstårta



Igår på midsommarafton väntade barnen ivrigt på att mormor, morfar och de tre morbröderna skulle komma. När de äntligen kom i ösregnet blev det god mat och så småningom tårta. Den finaste hembakta jordgubbstårta man kan tänka sig som pojkarna garnerade alldeles själva. Smaskig var den också! Senare på kvällen fick jag hålla sticklektion för min thedrickande, hårdrckslyssnande 17-årige lillebror. Han var en ren naturbegåvning!

tisdag 3 juni 2008

Jag har en ask...




Jag har en ask den är minst hundra år....den blir bara större ju mer tiden går! Så sjunger Maja i sina alfabetssånger och jag får nog tyvärr vänta närmare hundra år innan min ask växer sig större. En dag var barnen och jag nämligen ute och grävde lite i skogen efter att nogsamt frågat om lov. Med oss hem fick vi en ask och en bok. Vi vattnar och hoppas att de ska ta sig och växa sig stora!