söndag 28 december 2008

Riddarna av Skotthed!

Alltid är jag ute i sista sekund och trots att jag hade allt för mycket att göra med skolarbete och julförberedelser fick jag slöjdat till varsitt svärd och varsinn sköld till Riddarna av Skotthed! Morgonjulklappen var riddarduplo där gubbarna hade samma färger som pojkarnas utrustning så när de fick sina egna svärd på kvällen var de mycket nöjda! Mamma också, för att allt blev klart i tid för en gångs skull!

tisdag 23 december 2008

I'm dreaming of a white christmas...

Så här vacker var vår trädgård i mars, nu är det grönt och tråkigt varmt! Men det ska nog bli jul ändå! Julgranen är klädd, det brinner i kaminen och det är dags att koka risgrynsgröt!
God Jul!

söndag 21 december 2008

Äpplekappan!


Äpplekappan är färdig! Inte så varm, men det går ju bra eftersom det är plusgrader i december. Man undrar varför....

torsdag 18 december 2008

Täljer blompinnar


Sitter inne och täljer vid köksbordet bredvid datorn idag. Täljer i ett skolprojekt och det är verkligen dags att sätta igång ordentligt nu! Idag ska det bli en enkel blompinne som ska målas och ge någon liten ensam blomma sällskap i krukan. Den snygga bricka är ett gammalt pysselprojekt som jag gillar väldigt mycket! På en second hand-bricka limmade jag tyg med decopagelim, (heter det verkligen så?) sådant man avänder för att limma servetter på olika saker har jag sett. Det fungerade i alla fall väldigt bra och står emot vatten och annat spill!

torsdag 11 december 2008

Att blogga eller inte blogga?





Vad jag har funderat över detta med bloggande den senaste tiden. Tänkte att jag skulle lägga ner det och verkligen ägna tiden åt att vara kreativ, men det är ju ändå ganska kul och inspirerande, så jag tror jag fortsätter ett tag till....
I skolan har jag har gjort en fågel i metall till alla mina småfåglarna. Uppgiften var att göra ett grillspett, men jag ville göra något annat som vanligt och mina fåglar blev väldigt glada!
På vägen över till USA virkade jag en mössa i Flamégarn, inte så diskret men rätt rolig...