torsdag 13 november 2008

Allt ar bra i Flagstaff och det finns mycket att titta pa har. Har tyvarr inte mojlighet att lagga in nagra bilder sa det far bli senare. Idag ska vi besoka en Waldorfskola och det verkar vara det enda stallet dar de arbetar med tra och textil i den amerikanska skolan.

Ha det gott - igelkott!

söndag 9 november 2008

United States of America

Jag ar i Amerika, i en stad som heter Flagstaff i norra Arizona. Vi har utlands-praktik och jag foljde med mycket tvekan med min klasskamrat Marie pa denna langa resa. Glygningen tog sammanlagt arton timmar och vi var ganska utsjasade nar vi kom fram till motellet i Phoenix. Dagen efter korde mannen som vi bor hos oss till Flagstaff och vi stannade under vagen for att titta pa flera meter hoga kaktusar och kanna hur oknen kanns. Bahe ar en Navaho-indian men han bor numera i en dragig villavagn och ar en mycket gastvanlig man med stort hjarta.

idag har vi skjutit med hans pilbage och letat efter material till bagarna vi sjalva ska gora pa tisdag. Ska forsoka fa med bildbevis pa det!

onsdag 5 november 2008

Tovningsresultat och resfeber...


Här kommer tovningsresultaten från i söndags. Två små skålar och två jordglober... Jag är mycket stolt eftersom jag knappt hjälpte pojkarna över huvudtaget. De var jätteduktig och tova är definitivt något vi ska göra igen!

Resfebern har slagit till med full kraft vilket resulterade i att jag bara låg på mattan framför kaminen och stirrade in i brasan istället för att packa igår kväll. Helst av allt vill jag strunta i kläder och packa ner mina ungar och ett par mackor i resväskan... Men det går inte upplyste treåringen mig om. I kväll gäller det att få packat det sista. Stickningar och ett par böcker. Flygresan tar arton timmar totalt, usch....
Ska försöka visa lite bilder från resan, på indianreservatet, Grand Canyon och stickkafét vi ska besöka på onsdag i Flagstaff om jag får tillgång till någon dator.

Ha det gott!

söndag 2 november 2008

Snart på väg...


I helgen har jag passat på att umgås mycket med mina pojkar och det blev lördagslunch i skogen och tovning med dem idag. Båda pojkarna tyckte det var kul att tova och resultatet blev varsin blågrön boll som liknar jorden och varsin liten skål i orange och rött. Superfint!
Nu är det nämligen bara fem dagar kvar till jag sitter på planet till USA. Många turer har det blivit kring den obligatoriska utlands-VFUn och jag har tvekat på att åka alls. Men efter mycket övertalning är jag nu i full gång med packningen. Jag och mitt resesällskap ska till ett Navahoindianreservat i Arizona. Flagstaff där vi ska bo ligger endast en timme från Grand Canyon...och det var vetskapen om det som fick mig att ta beslutet att faktiskt åka!