tisdag 21 oktober 2008

Får, ull och tovning!







Igår ägnade vi hela dagen åt tovning i skolan. Trots att jag gjort det flera gånger förut blev jag väldigt inspirerad och sugen på att sätta igång med det hemma också! Tack för det Petra! Dagens resultatet blev ett par skålar till julens nötter och två röda bollar som ska dekoreras och hängas i fönstret.
På tal om ull så såg jag på vägen hem från min VFU förra veckan dessa får som är så underbart ulliga. Undrar vad det är för sort. När man kommer nära ser de lite arga ut eftersom de är svarta runt ögonen, men de verkar snälla där de går och betar med sina tjocak, luddiga svansar!

söndag 19 oktober 2008

Vill så mycket!


Igår var hela familjen på utflykt i skogen med ryggsäckar, mackor och varm choklad. Det var lite kyligt men mysigt! Idag har vi också haft en underbar dag. Mina svärföräldrar kom och hälsade på och medan mannen klöv ved gick vi andra till skogen och hittade flera nya vägar att traska på. En liten påse trattkantareller blev det också!

Har börjat på ett par projekt som jag vill slutföra snart eftersom jag vill börja på nya:

- En röd sjal till min goa vän Elin i ett tunnt ullgarn från Öland.
- Ett par Lovikkavantar i svart Eskimogarn till någon jag tycker mycket om.
- Nya överdrag till pojkarnas saccosäckar.
- Fleecebyxor till min stora pojk att ha under regnbyxorna.
- Mysbyxor till mig i härlig grön plysch.
- Och framför allt ny klädsel till vår fina öronlappsfotölj. Väntar på hjälp från Elin eftersom jag är alldeles för långsam själv. (Vi hörs om det Elin!)
Trevlig kväll i sticksoffan!

söndag 12 oktober 2008

Handledsvärmare & balaklava


Det var ett tag sedan sist. Har varit så trött på kvällarna efter min VFU-vecka i slöjden på en 3-9-skola. Jag har lagt sig på soffan istället för att laga middag åt familjen på eftermiddagarna och jag undrar hur det ska gå då jag börjar arbeta på riktigt. Kommer man alltid att vara så här trött?

Har i alla fall orkat sticka färdigt den ena av två handledsvärmare i det härliga LUCCA-garnet jag köpte hos Madam Kruz för ett tag sedan. De kommer att bli supersköna! Den äppelkäcka kappan är under produktion, men just nu saknar jag lite fler handledningstillfällen med Kristina. Det skulle underlätta sömnade om jag fick lite stöd! Får ta hjälp av min duktiga mamma istälet! Igår fick jag också till ett spontant återvinningsprojekt. Pojkarna slogs om en brun-orange balaklava från Me & I och då var det bara att gå ut i Honungsboden och sy en till. Jag klippte sönder en av deras gamla babyfiltar i orange fleece. Som foder blev det ett vitt fleecetyg med gula ankor på. Snabbt gick det och sönerna blev nöjda...