tisdag 29 april 2008

Kreativiteten har äntligen återkommit!





Efter flera veckors stillhet i både skapande och bloggande är det nu dags att visa lite nya alster. Armatur inspirerad av en konstintiktning var det senaste projektet i skolan. Resultatet i sin helhet blev ingen höjdare, men delarna är förtjusande var för sig. Jag blåste upp små ballonger och lindade lingarn i olika färger runt dem. För att få dem att fästa penslade jag dem med vanligt trälim blandat med lite vatten. De fick torka hängande och blev sedan en lampa. Nu är dock lampan slaktad och de små bollarna ligger och glittrar i köksfönstret....
Små kort har jag också hunnit göra, de säljer jag sedan på Vävra Keramik hos Helen som byggt ut sin verkstad och butik på Marstrandsvägen. Väl värt ett besök!

lördag 5 april 2008

Mer återvinning...



Idag har jag spenderat dagen med min vän Elin på olika second-handaffärer och letat fynd. Hittade lite tyg och fina assietter från Uppsala-Ekeby. När jag kom hem till ett tomt hus gick jag ut till Honungsboden och klippte sönder lite fler tröjor! Min farfars gamla plyschtröja blev ett par mysbyxor till kompisens dotter Sigge och av en av mina mammatröjor blev det en mössa till samma bedårande lilla tjej!

fredag 4 april 2008

Återvinning av T-shirts







Veckans skoluppgift var att göra nytt av gamla t-shirts. En fantastiskt bra idé eftersom jag är mycket intresserad av återanvändning. När jag åkte hem från skolan efter introduktionen kände jag mig dock helt tom och utan idéer. Men en barnfri dag i honungsboden med fåglarna kvittrande i skogen utanför gav inspiration och skaparlust! Det är ju nämligen hur roligt som helst! Det första jag sydde var en liten tunika, den röda tröjan är i storlek 86, resten av delarna är från mina kläder ett linne och en tröja. Flisofix är ju dessutom ett väldigt lätt och bra hjälpmedel till applikationer! Så blev det också ett brottarlinne till mig av en herrpiké och ett par mössor av både vuxen och barntröjor. Pojkarna blev så nöjda över mössorna när jag hämtade dem på eftermiddagen! Kul att det man gör uppskattas!