måndag 31 mars 2008

Helgens projekt!



Barnens lilla fotölj har redan fått ny klädsel en gång men nu tyckte jag att det var dags igen. Jag valde familjens favorittyg som jag köpte ett par meter av för flera år sedan i en rolig tygaffär i Kungälv som hade massor med gamla tyger och andra sömnadstillbehör från 60-70-talet.

Pojkarna tycker om att klä ut sig och Arvid trivs bra som superhjälte. Slängkappan är sydd delvis av nytt tyg, men fodret och applikationen är gjorda av återanvända tröjor. Kul när man gör saker som barnen verkligen gillar! Samtidigt som jag sydde den gröna gjorde jag också en blå superhjältedräkt till kompisen Albin som även den fick ett stort A på ryggen!

lördag 29 mars 2008

Virkade ponchos!


Äntligen är jag klar med mina två första virkprojekt! Jag har alltid en stark tendens att gå in i projekt med liv och lust, men är inte riktigt lika angelägen att avsluta. Visst vill jag ha sakerna klara, men jag tappar liksom sugen någonstans på halva vägen. Därför är jag extra nöjd att jag på bara ett par veckor har gjot klart två ponchos till våra kompisars fina flickor Ebba och Alva som snart fyller år!

måndag 17 mars 2008

Tvära kast!


Igår...underbar solig promenad vid havet!

Idag...översnöad, men vacker trädgård!

Vart tog den begynnande våren vägen?

söndag 16 mars 2008

Härlig helg!





Det var som att vinna på lotteri att bli bjuden på en helg på Varbergs Kurort! Vår goda vän Magnus bjöd sin fru Bianca och mig på en fantastisk helg med god mat och underbara behandlingar. På lördagkvällen i väntan på en fyrarätters supé satt jag i en mjuk skinnsoffa och virkade på en poncho till de generösa vännernas treåriga dotter. Att bara få sitta i lugn och ro och umgås och handarbeta var precis vad jag behövde. Tack kära familjen Öhman! Underbart!

onsdag 12 mars 2008

Äntligen färdig!







Den ytterst enkla men uppenbarligen tidskrävande slipsen i mossgrönt lingarn är nu klar. Maken blev snygg och verkade ganska nöjd, hoppas att han kommer använda den!

tisdag 11 mars 2008

Röd käpphäst & bokstavstavlor!



I brist på färdiga stickarbeten visar jag istället upp lite annat smått och gott... Mina båda pojkar delar på ett ganska litet rum men det är trots det fullt av både deras egna och mammas alster. På väggen hänger bland annat dessa tavlor som i all sin enkelhet pryder väggen och samtidigt lär barnen känna igen sina bokstäver. I ett hörn står den röda käpphästen som jag sytt av min farfars gamla velourtröja efter ett enkelt Kalikåmönster.



torsdag 6 mars 2008

Keramiken i mitt hjärta!




Innan jag började Lärarprogrammet var jag mammaledig med mina båda pojkar i ett par år. Före det gick jag på folkhögskola och ägnade dagarna åt keramik, textil och bild. Keramiken låg mig då varmast om hjärtat och det gör den till viss del fortfarande. Förra året tog jag upp arbetet med lera igen och gick på kvällskurs hos Helen Kainert, Vävra Keramik och hade en härlig och lärorik tid i verkstan. Tyvärr finns inte tiden att fortsätta men jag har faktiskt framme en del av mina alster och påminns om det underbara materialet lera och alla dess möjligheter!