fredag 29 februari 2008

Första fågelholken!




Dagen skulle spenderas i verkstan där mitt skolprojekt Skåp med dörr och låda skulle genomgå stora framsteg hade jag tänkt. Istället valde jag dock att ha mina pojkar hemma och det blev en härlig dag utanför verkstan. Vi snickrade så det yrde sågspån om oss och efter ett par timmar hade vi gjort vår första fågelholk. Man kan inte tro att jag ska bli slöjdlärare om man synar resultatet på nära håll, men mina pojkar var nöjda och stolta över sin "pippiholk"!

söndag 24 februari 2008

Babyklänning


Äntligen har jag fått en bild på min barndomskompis dotter, sötnosen Sigge i sin stickade klänning. Klänningen var höstens bussprojekt på väg till och från skolan. Trots sin enkla modell och det faktum att Sigge växt en hel del sedan hon fick klänningen tycker jag att den klär den lilla dockan fantastiakt fint!

onsdag 20 februari 2008

Inspirationsproblem


Åkte till skolan idag med positiva tankar om snickrandet jag hade framför mig. Ett antal timmar senare åkte jag hem en smula mindre optimistisk och funderade på om det överhuvudtaget kommer bli något skåp.

Vissa dagar fungerar det bara inte. Märkte på flera av mina klasskamrater att det saknades inspiration och skaparglädje idag. Varför är det så? Man önskar att det skulle spruta ideér ur öronen på en och att det bara flöt på under produktionen, men så är det inte tyvärr. Men vi får ta nya tag i morgon och försöka få ihop våra skåp. Väskorna som vi ska göra är även de ett kapitel för sig. Tur att vi har Jeanette som är en glädjespridare!
Nu ska jag i alla fall njuta av kvällen och lägga mig framför brasan, gott!

lördag 16 februari 2008

Vår?


Efter många långa dagar i skolan var det skönt att komma hem redan vid tretiden på fredag eftermiddag. Både barnen och jag njöt där vi satt lutade mot garageväggen i solen och drack lite the och åt varsinn ostsmörgås. I trädgården är det fullt av projekt bland annat ska uteplatsen göras om men det är knappast något som barnen och jag tar tag i, vi leker och tittar på naturen i stället. Idag såg vi hur vår julros stod i full blom. Vackert!


På skapandefronten är det dock inget nytt...stickar på slipsen till maken när jag hinner. Det vill säga på bussen hem från skolan om jag inte somnar redan vid centralstationen. Men nu börjar det faktiskt bli lite bråttom eftersom den ska vara färdig till ett bröllop vi ska på 1/3, så jag kanske ska stänga ner datorn och kasta mig över stickorna!

söndag 10 februari 2008

Garntrassel och nåldyna.


Igår kväll satt jag ensam i soffan och skulle börja på min nya stickning, slipsen till maken. Tyvärr uppstod ett trassel som inte var av denna värld när jag skulle göra nystan av härvorna. En och en halv långfilm senare var jag färdig....med den ena härvan. Tålamodsprövande! Idag har jag i alla fall stickat de första försiktiga varven. Kul att komma igång!

Något annat som är fasligt kul är att jag faktiskt vann en superfin nåldyna i petrao:s (petrao.blogspot.com) utlottning inför Alla hjärtans dag. Är mycket glad över den!

lördag 9 februari 2008

Fika vid havet och årets första stickprojekt!


I torsdags var barnen och jag vid havet och åt mellanmål. Det var härligt att få lite tid tillsammans. Att kasta sten i vattnet kan tydligen sysselsätta två små pojkar hur länge som helst...

Igår efter skolan gick jag en runda i Göteborg och inhandlade ett grön-grått lingarn och mönster till årets första stickprojekt - en slips! Hoppas bara att maken vill använda den när den är färdig, annars kan jag kanske ha den själv...

torsdag 7 februari 2008

Solen skiner!


Hade tänkt spendera dagen i Honungsboden för att göra en prototyp till Väskan som jag ska sy i skolan, men timmarna gick för fort. Städade, pluggade och smet ut trädgården för att fota några av mina textiltryck. De är tänkta att användas som överdrag till små barnvetevärmare. Ganska mysiga tycker jag!

Det är underbart väder ute, solen skiner och snart ska jag hämta barnen på dagis. Har packat ryggsäckarna med gröna äpplen, några kakor och lite saft. Vi åker till havet idag och äter mellanmål! Härligt!

måndag 4 februari 2008

Utbyggnad?


Idag har vi pratat mycket om att bygga ut vårt lilla hus. Det skulle vara fantastiskt skönt att få några fler kvadratmeter att röra sig på... Det är ett avlägset projekt, men man måste ju få drömma lite...

fredag 1 februari 2008

Premiär!

Aldrig trodde jag att bloggvärlden skulle intressera mig, men en dag hände det! Jag läste min textillärares blogg (petrao.blogspot.com) och blev helt tagen! Det var en fantastisk värld som öppnade sig och jag tyckte det var hur kul som helst att läsa om det bästa jag vet...sömnad, stickning, virkning och skapande av alla slag!
Så nu är jag på gång och gör ett försök med en egen blogg!
Jag läser till Slöjdlärare på Göteborgs universitet och inspireras hela dagarna och hoppas även att de bilder jag tänker lägga ut så småningom också kan fungera som inspiration för andra...